Netwerk

Naast de partners heeft VEJOS diverse organisaties in haar netwerk zitten die samen proberen om dat ene doel te bereiken: meer mensen verbinden in de orthopedie en sportgeneeskunde. Dit zijn onder andere sportverenigingen, sportbonden maar ook patiëntenorganisaties en particuliere klinieken.

In het huidige veranderende zorglandschap zijn artsen met verstand van zaken hard nodig. Stichting Medical Business (SMB) maakt daarom jou als (toekomstig) arts wegwijs in bestuur, financiën en leiderschap in de zorg. Op die manier ben jij straks goed voorbereid op je rol in het zorglandschap en kun je constructief mee te werken aan oplossingingen voor de huidige problemen.
 
Zo kun je onze masterclasseswebinars, en onze summer academy volgen over actuele onderwerpen, bieden we gratis onderwijs aan in online courses en microlearnings, kun je ervaring opdoen met zorgverbeterprojecten met onze projects, en in contact komen met zorgbestuurders via doctor meets director programma
 
Wil je meer informatie of nog even rondkijken naar alles dat we bieden? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief of volg onze instagram of LinkedIn, dan ben je altijd op de hoogte.

FCKruisband.nl is een informatiebron voor kruisbandpatiënten. Veel up-to-date verhalen, informatie, educatie, video’s, blogs, podcasts en ervaringen zijn hier op één plek te vinden en in begrijpelijke taal geschreven. Dit alles om patiënten met kruisbandletsel te helpen en te motiveren met het herstel van deze zware blessure. Inmiddels is dit de grootste onafhankelijke en neutrale ‘kruisbandwebsite’ van Nederland en België. Daarnaast organiseert FC Kruisband jaarlijks diverse patiëntenbijeenkomsten en cursussen voor professionals. FC Kruisband gelooft dat met het delen van kennis de kwaliteit van de voorste kruisband behandeling kan worden verbeterd.

In deze podcast-serie gaan drie medisch studenten, Doris, Tessa en Tiara voor jou op pad gewapend met een kop koffie door middel van interviews in gesprek met de leukste, interessantste en meest inspirerende artsen van Nederland. Hun doel is om de voelbare afstand tussen de coassistent specialisten te verkleinen en de rempel om vagen te durven stellen te verlagen. Naast geneeskundestudenten hopen ze jonge artsen en medisch geïnteresseerden aan te spreken. Benieuwd welke podcasts er allemaal al gemaakt zijn? Klik dan hieronder op de knop om meer over de podcast te weten te komen.

Geef je loopbaan een goede start

Als (toekomstig) arts wil je natuurlijk op de hoogte blijven van de medisch-wetenschappelijke ontwikkelingen. Maar hoe houd je overzicht in het woud aan beschikbare informatie? Door het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde te lezen! Het NTvG filtert de belangrijkste onderzoeken voor uit voor iedere arts die zichzelf serieus neemt. Zo blijf je makkelijk breed op de hoogte.

Het NTvG heeft zowel een tijdschrift als een uitgebreide website, met daarop onder andere de populaire beeldquiz. Ook vind je er geaccrediteerde nascholing bij artikelen.

Wat vind je als (toekomstig) orthopeed of sportarts in het NTvG?
• Inzichten van de beste dokters!
• Recente onderzoeksresultaten
• Bijzondere patiëntencasussen
• Kritische evaluatie van nieuwe technologieën en innovaties
• Medisch nieuws uit binnen- en buitenland

Nog niet toe aan het echte werk? Meld je dan aan voor de tweewekelijkse NTvG nieuwsbrief of de Studentenflits. Zo krijg je gratis een selectie van het laatste medische nieuws in je mailbox.

Over ons
Tom Ehlen, Sharon Portegies en Martijn Janssen allen werkzaam als master fysiotherapie in de eerstelijn, hebben vanuit een gezamelijke passie voor de knie in 2018 the Knee Community opgericht.

Missie
Met de opzet van “the Knee Community” proberen wij theorie en praktijk dichterbij elkaar te brengen. Dit doen wij door integratie van kennis binnen een digitaal platform/community waarbinnen professionals zich maximaal kunnen informeren met recente literatuur, richtlijnen en ontwikkelingen in behandeling en revalidatie. Ons doel is om zoveel mogelijk collega fysiotherapeuten, huisartsen en medisch specialisten te inspireren en motiveren om op laag drempelige wijze kennis met elkaar te delen waarmee we de revalidatie van knieproblematiek op grote schaal naar “the next level” kunnen brengen.

The Knee Community hanteert geen duur lidmaatschap en is een open netwerk zonder commercieel belang. Iedere fysiotherapeut of medisch specialist is hier welkom om iets te halen, maar ook te komen brengen.  Kortom een landelijk platform waarin de “knie” een centrale rol speelt en ons met elkaar verbindt.

 

 

Sportdokters is een mobiele sportgeneeskundige groep, bestaande uit zorgprofessionals van diverse specialismen uit heel Nederland.

Ons wagenpark bestaat uit meerdere ambulances, doktersauto’s, ambulancemotoren, mobiele spoedeisende hulp en een grote hoeveelheid aan middelen en materialen om een sporter op verantwoorde wijze volgens de protocollen van de A.L.S en A.T.L.S van medische zorg te voorzien.
Sportdokters is, binnen Nederland, de grootste medische dienst die zich alleen bezig houdt met (Top)sportevenementen.

In een split second handelen, je adrenaline gaat in de slotfase van een massasprint bij het wielrennen naar ongekende hoogte en dan is de klap daar….. het peleton ligt op het wegdek en dan is het aan jou als (aankomend) arts, om sámen met je team op adequate en professionele wijze deze renners zo snel en goed mogelijk van medische zorg en advies te voorzien.

Bewustwording van de gevolgen van een letsel voor een sporter naar het heden en toekomst.

Ben jij geïnteresseerd om ons team te versterken en ben je minimaal 2 x per jaar beschikbaar? meld je dan aan via www.sportdokters.nl

Wilt u toetreden tot het netwerk van VEJOS?

Wat leuk dat u overweegt toe te treden tot het netwerk van de Vereniging voor Jong Orthopedisch en Sportgeneeskundig Nederland. Wij, als medische young professionals, komen graag in contact met uw organisatie om te kijken wat voor mooie samenwerking we aan kunnen gaan en welke mogelijkheden er liggen om samen te bouwen aan een mooie toekomst waarin de missie en continuïteit van de vereniging voorop staan. Wilt u met ons in contact komen? Of wilt u graag toe treden tot het netwerk van VEJOS? Klik dan op de knop hieronder.