Bestuur

VEJOS wordt geleid door een zestal medische young professionals uit de drie grootste universiteiten in Vlaanderen. In hun rol van dagelijks bestuur zijn zij verantwoordelijk voor het functioneren en het bewaken van de continuïteit van de vereniging. Elk bestuurslid draagt eigen verantwoordelijkheden, maar stuk voor stuk hebben zij dezelfde motivatie: de passie en de fascinatie voor het bewegingsapparaat van het menselijke lichaam. Heb je een vraag aan een van de bestuursleden? Dat kan. Via LinkedIn, instagram of via mail staan onze bestuursleden je graag te woord.

Yannick Vanneste

Voorzitter

Yannick studeert geneeskunde aan de UAntwerpen. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met hockey, tennis en golf. Als fervente sporter heeft hij helaas al iets te vaak kennis moeten maken met blessures, doch heeft dit bijgedragen aan de interesse voor de orthopedie en sportgeneeskunde. Deze interesse is steeds blijven groeien.

Sofie Peerlinck

Secretaris / Commissaris Orthopedie

Sofie zit in haar laatste jaar geneeskunde aan de KU Leuven met specifieke interesse in de orthopedie. Daarnaast probeert ze haar energie vooral al sportend kwijt te geraken, en dit het liefst op haar mountainbike of zeilboot.

Sandor Vander Poorten

Commissaris Sportgeneeskunde

Sandor is een 24-jarige masterstudent geneeskunde aan de KU Leuven met een passie voor sportgeneeskunde en revalidatie, trainingsleer, inspanningsfysiologie en sportvoeding. Zelf een fervent sporter zal hij dit verenigingsjaar met veel enthousiasme zijn positie als Commissaris Sportgeneeskunde verderzetten en events organiseren om samen met jullie in deze discipline te groeien.

Paulien Nelissen

Sociale Media

Paulien is een studente geneeskunde aan de KU Leuven. Al van kleins af aan is ze gepassioneerd door het menselijk lichaam en sporten. Hoewel ze alle sporten leuk vindt, gaat haar voorkeur uit naar het lopen. Hierin mocht ze al enkele keren naar het EK veldlopen gaan. Als lid van het bestuur wil ze er een leerrijk en boeiend jaar van maken. 

Tom Kusters

Penningmeester / Commissaris Orthopedie

Tom is een 23-jarige masterstudent geneeskunde aan de UAntwerpen. Door verschillende voetbalblessures opgelopen te hebben, ontstond een passie voor sportgeneeskunde en orthopedie. Deze interesse is blijven groeien doorheen de opleiding. Tegenwoordig houdt hij zich voornamelijk bezig met lopen en fietsen.

Raad van Toezicht

Daarnaast wordt VEJOS ook ondersteund door een Raad van Toezicht. Dit zijn Virginie Mertens en Ine Desimpele, zij zullen het gaan en staan van VEJOS mee opvolgen en extra tips geven waar nodig. Met hun helikopterview, staan zij aan de zijkant om VEJOS nog groter te maken. Ook staan zij in contact met VEJOS Nederland.

Virginie Mertens

Raad van Toezicht

Virginie is 25 jaar en masterstudent geneeskunde aan de KULeuven.  Ze onderging in 2020 en 2021 een VKB-blessure en dit motiveerde haar om meer te leren over sport gerelateerde blessures. Ze is een surfer en skiër en heeft een passie voor sport en beweging. Ze staat steeds klaar voor een nieuwe uitdaging en brengt mensen met enthousiasme voor dit vak samen. 

Ine Desimpele

Raad van Toezicht

Ine is 25 jaar en masterstudent geneeskunde aan de UGent. Tijdens haar volleybalcarrière in Liga B kwam zij vaak in aanraking met sportletsels bij zichzelf en medespeelsters. Het proces van sportrevalidatie wist haar enorm te boeien, waardoor ze zich hier meer op is gaan focussen. Aangezien volleybal niet meer te combineren was met de studie geneeskunde, wil ze haar passie voor sport en geneeskunde nu op een andere manier invullen.